Вести
Обавештења
Кампање
Информатор о раду
Вести
Вести

ПРОМОЦИЈА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА ФЕСТИВАЛУ MUSIC WEEK

Велики број посетилаца фестивала Music week, а пре свега младих, искористило је прилику да се придружи Агенцији за безбедност саобраћаја и Carlsberg Srbija, у промоцији безбедности саобраћаја.

Током три дана фестивала, од 26. до 28. августа, у оквиру заједничке поставке, посетиоци су испробали симулатор вожње под утицајем алкохола, наочаре које симулирају утицај алкохола (тзв. „пијане наочаре“), али и провере ниво алкохола у организму. Поред наведених активности, које су привукле велико интересовање, подељен је велики број промотивних материјала са важним порукама о безбедности саобраћаја.

Посебно је важно и смислено разговарати о утицају алкохола на настанак саобраћајних незгода на местима које посећују млађе старосне категорије, укључујући возаче почетнике и кандидате који се припремају за полагање возачког испита. Многи од њих су постављали питања и причали своја искуства из саобраћаја, а заједнички закључак је био да ће активности које су испробали, позитивно утицати на њихову перцепцију ризика настанка саобраћајних незгода.