Вести
Обавештења
Кампање
Информатор о раду
Вести
Вести

ПРОМОЦИЈА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА НА МУЗИЧКОМ ФЕСТИВАЛУ BEER FEST


Агенција за безбедност саобраћаја је и ове године подржала манифестацију Beer Fest, реализацијом кампање „Ум на друм“, и промовисање и подстицањем безбедног понашање свих учесника у саобраћају.

Обраћање младим лицима се остварује циљ, а то је подизање нивоа свести и смањење смртног страдања младих у саобраћајним незгодама. Са посетиоцима Beer Fest-а се највише комуницирало о негативном утицају алкохола приликом вожње, као и препорукама да уколико конзумирају алкохол да у таквим ситуацијама не управљају возилом, већ да нађу алтернативу за безбедан превоз.
Агенција за безбедност саобраћаја је омогућила да сви посетиоци фестивала могу да пробају симулацију „вожње под дејством алкохола“. Симулација омогућава да посетиоци доживе осећај вожње под дејством алкохола у контролисаном и безбедном окружењу.
Превентивне активности Агенције је подржао аутомобилиста Душан Борковић, а све у циљу подизања свести о значају безбедног понашања у саобраћају.
„Превентивне активности Агенције за безбедност саобраћаја, уз подршку репресивних мера МУП-а, дају најбоље резултате, како у погледу подизања нивоа свести наших суграђана када је реч о безбедности саобраћаја, тако и у погледу смањења страдања услед саобраћајних незгода. Алкохол је други утицајни фактор настанка саобраћајних незгода, што потврђује податак да свака седма особа настрада због вожње под дејством алкохола“, рекао је в. д. директора Агенције за безбедност саобраћаја, Бранко Стаматовић.